Aydın Ayaydın yarın Üniversite’de ne söyleyecek?

Forum Tanrısı

Administrator
Yönetici
Çevreciler her yerde ayakta. Ki Akbelenliler ve Deştinliler bugünlerde Ankara’ya gidip bir kere daha “3M” e; Marmaris, Milas ve Menteşe’ye dikkat çekmek için Ankara’ya gidip, CHP Genel Merkezi önünde pankart açmaya hazırlanıyorlar... Çevre duyarlıları son günlerde Muğla il merkezinde daha çok ayaktalar. İl merkezindekileri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kent Park”a “Kent Market” projesi ayaklandırdı. Tabii bu “ayaklanmaya” salt “çevrecilerin kalkışması” olarak bakılırsa da yanılgıya varılır. Yani burada ikinci bir “Gezi Parkı” olayı yaşanmıyor. Anlayacağınız, taammüden çevre ve imar cinayetinin işlenmekte olduğu semtin sakinleri de ayakta... Ancak Büyükşehrin inadı bir Gezi Parkı yaratırsa da şaşırmam... Nitekim önceki gün “Bizim Parkımız / Bizim Kararımız / Menteşe Kooperatifleri Sakinleri / Söz Sizde” mottosu ile bir çağrı yapıldı. Bu çağrıya göre, MBB uygulamasına karşı çıkanlar cinayetin işlendiği Kent Park’ın Amfi Tiyatrosunda 14 Ocak Pazar günü saat 13.00 de bir araya geliyorlar... xx xx xx KENT PARK-KENT MARKET DÖNÜŞÜMÜ YARGILIK MI OLUYOR? Bu arada bu Büyükşehir Belediyesi’nin hem de yerel seçim öncesi uygulamaya koyduğu bu çevre ve imar cinayeti ile ilgili ilginç gelişmelerde bulunuyor... Söylenenlere göre, Kent Park’ta açılması planlanan market zaten daha önce bu semtte ticari alan içinde olmayan bir apartmanın zemin katında açılmış. Daha önce yazdım, orada başka zincir market şubeleri de bulunmakta. İnsan o zaman “Buraya büyük bir marketin daha gelmesine neden gerek duyulmuş?” veya en azından “Büyükşehir Belediyesi buna neden gerek duymuş?” diye sormadan da edemiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu ‘Kent Park’ta Kent Market dönüşümü’ çabası “Seçim öncesi ne gerek vardı, oyları arttırıcı bir şey mi?” de dedirtiyor... Neyse Osman Gürün bu, giderayak vardır bir düşündüğü, bildiği... Ne var bunda denilirse, bir şey yok, bu dönüşüm ihalesinde bir tuhaflık var. Yaklaşık maliyeti 14 milyon 832 bin TL olan KENT MARKET işini 17 milyon 750 bin TL’ye vermek, yani yaklaşık 3 milyon TL fazlaya vermek, ihale etmek hangi akla mantığa sığar? Yo o değil de, bu ihale olmazsa olmaz acil durum içermediğine göre ihale neden tekrarlanmadı. Bu acele niye? Hem beklediniz beklediniz de yeni mi aklınıza geldi? Soru çok... Yanıtı yok... Olsa da yazmam, Osman Gürün Belediyesi hemen “Dezenformasyon Yasasını” devreye sokuyor... Ha bu arada bu sorulara neden olan ihale ile ilgili yargıya başvuranlar da olmuş galiba... Hadi hayırlısı... xx xx xx AYDIN AYAYDIN NE DER? Ben şaşırdım. Sizde şaşırabilirsiniz. Veya şaşırmayabilirsiniz de... Önceki gün akşam saatlerinde telefonumda isimsiz bir numara çaldı. Açtım, karşımdaki kişi “Ben Aydın Ayaydın” diyordu. Şaka gibi... Bir an bir şey diyemedim. Birisi dalga geçiyor olabilir diye düşündüm, ama seste yabancı gelmedi. Daha iki gün önce Aydın Ayaydın’ın TV 100’de katıldığı programın kaydını izlemiştim. Ses aynı geldi... “Buyurun sayın milletvekilim” dedim... 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümü kutluyordu. Nasıl şaşırmam, iki cemiyet başkanım ve hatta patronum Hayati Nizamoğlu ve hatta AK Parti’nin iki Muğla Milletvekili ve il başkanı bile kutlamamıştı... Eleştirdiğim filan sanılmasın... Ki ben kutlamalardan da hoşlanmam. Allah bir gazete yazarını okursuz bırakmasın... Sağ olsunlar sosyal medya hesabımdan güne dair yaptığım yorumun altına yazdılar, telefonla aradılar, whatsaap ve benzeri yerlerden mesajlar gönderdiler. O mesajları belki ayrıca paylaşırım. Çoğu beni duygulandırdı. İyi ki varlar... xx xx xx Elbette CHP Muğla Milletvekilleri ve Bahattin Gümüş ile Osman Gürün’de de nezaket AK Partidekiler kadar, ama haklarını yemek istemem, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve CHP İl Başkanı Zekican Balcı da aradı... Ayrıca AK Partili Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’e de selam olsun... Aydın Ayaydın, “Biz meslektaşız. Gününüzü kutlamak istedim. Tanışalım dedim. Cumartesi Günü de Üniversitede olacağız. Sizi de görmek isterim” dedi. Aydın Ayaydın da beni asıl şaşırtan insan ilişkisi, yaklaşımı oldu. Bir kere telefonun öbür ucunda uzun zamandır tanışıyormuşuz gibi duruyordu. İçimden bu “Herkese böyleyse ve seçmenle de diyaloğu böyle kurarsa CHP’nin işi zor” diye geçirdim... Kendisine “Numaramı size veren benimle ilgili bir fikir de vermiştir. Ben CHP üyesi değilim, ama solcuyum. Arafta bir gazeteciyim. Arkam önüm belli olmaz. Tesadüf, yarın çıkacak yazım sizinle ilgili” diye karşılık verirken, “Öyle mi teşekkür ederim” diye araya girmeye kalktı, ben sözümü “Sevinmeyin, sizi sorgulayan eleştiren bir yazı yazdım” diye tamamladım. Ben savunmaya geçmesini, tepki vermesini beklerken, O “Gazetecisiniz, işinizi yapacaksınız. Biz de eleştirilerinizi dikkate alacağız” demez mi? Farklı bir “siyasetçi” ile karşı karşıyayız. CHP’liler pek ciddiye almıyorlar, ama yanılıyorlar... xx xx xx AK PARTİLİLER HALA MESAFELİ CHP’lilerin Aydın Ayaydın’ı hafife almaları gayet normal. AK Parti de de hafife alanlar az değil... Onlar da yanılıyorlar... Allah aşkına AK Parti Muğla’da Büyükşehir adaylığı için “adayım” diyen oldu mu? 27. Dönem Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ortalıkta adaymış gibi dolaşırken, Fethiye’den iş insanı Melih Tatlıcı ile Milas’tan kısa dönem milletvekili Hasan Kökten çıktı. CHP’de 10 aday adayı çıkarken AK Parti’de neden 2 aday adayı çıktı, bunda Milletvekili Kadem Mete’nin il başkanlığı döneminin etkisi ne kadar var bir bakmalı. Sonuçta ciddi adayların bile Ankara yolundan döndürüldüğü göz önüne alınırsa aslında çok da şaşıracak bir durum yok. İşte Barış Saylak... Geçen 5 yılda Büyükşehir için hazırlanan Barış Saylak beklenmedik bir şekilde Milas’tan başvuru yapmak durumunda kaldı. “Genel merkez bir strateji gereği Milas’a kaydırdı” deniliyor, ama sanki Milas’tan da aday gösterilmemesi için birileri elinden geleni yapıyor... Ben Büyükşehir için adı geçen Behçet Saatcı ve Mehmet Tosun için de manipülasyonlar yapıldığını düşünüyorum. Neymiş, “Behçet Saatçı kabul etmişte Devlet Bahçeli veto etmiş.”... Yok böyle bir hikaye... AK Parti Muğla teşkilatları bir isim belirleyip, Ankara’ya gidip, “İşte adayımız. Biz bu kişi ile bu seçimi alabiliriz” deseydi bugün Muğla’da Aydın Ayaydın diye biri olmazdı... Diyemezseniz, Tayyip Erdoğan çıkar, “Aydın Ayaydın’a sahip çıkın” der... xx xx xx AK Parti görüldüğü ve Aydın Ayaydın’dan da anlaşıldığı kadarıyla yerel seçimlerde ilk defa Muğla’ya ağırlık veriyor gibi görünüyor. Ancak Muğla AK Parti hata yapmaktan da geri durmuyor. Marmaris’te geçen döneminde adayı Serkan Yazıcı yine aday yapıldı... Doğrusu ben Beldibi’nin son Belediye Başkanı İdris İspirli’yi aday gösterirler diye bekliyordum, ama Sekan Yazıcı da karar kılınmış. Belki de buna Ali Acar’ın İYİ Parti’den aday olması neden olmuş olabilir. DSP’den adaylığı işe yaramayan Ali Acar’ın İYİ Parti’den adaylığı AK Parti’nin işine nasıl yarayacak çok merak ediyorum. Tabii Marmaris’te Sekan Yazıcı’nın aday gösterilmesinin başat nedeni de Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın yıpranmışlığı... Tabii “Ben aday olmayacağım” diyen ve bu açıklaması üzerine çok sayıda aday adayının çıktığı Köyceğiz’de Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ın yeniden aday yapılması da AK Parti Genel Merkezi’nin ya da Tayyip Erdoğan’ın Muğla’yı ne kadar istediğini ortaya koyuyor... Burada CHP’nin gösterdiği adaya bakılırsa, Köyceğiz yine AK Parti’de kalacak görünüyor. CHP’lilerin üyelerle ön seçim yapılmasına karar verdiği Ula ve Ortaca’yı da Köyceğiz’e ekleyebilirsiniz... CHP ve İYİ Parti’nin karpuz gibi ikiye ayrıldığı Dalaman’da da bana göre başarısız olan Muhammet Karakuş ile bu ilçede AK Parti’de kalacaktır. Mehmet Demir ile Kavaklıdere ve Mustafa Toksöz ile Yatağan’da AK Parti’nin... Eğer bu işler “Kurultay ve gelen genel seçim hesaplarının yapıldığı” CHP Genel Merkezi’ne kalırsa, CHP Milas ve Menteşe ile Fethiye’yi de kaybedebilir. Otomatikman Büyükşehir Aydın Ayaydın’ın olur... xx xx xx Tabii eğer Milas’ı Barış Saylak’la, Menteşe’yi Op. Dr. Şadi Ballı’yla ve Fethiye’yi de Behçet Saatcı ile ile alırlarsa Büyükşehir Aydın Ayaydın ile AK Parti’nin olur, ama galiba Fethiye sıkıntılı... Büyükşehri çok gördükleri Behçet Saatcı sanırım olmayacak. Hem sonra Fethiye MHP’ye verildi. Galiba MHP’de son Milletvekilleri Mehmet Erdoğan’ın danışmanını aday gösterecekmiş. Yani Fehiye CHP’de kalıyor... Anlayacağınız Muğla’da Büyükşehri CHP’liler AK Parti’ye, AK Partililer CHP’ye ikram ediyor. Bakalım yarın üniversitede Aydın Ayaydın neler söyleyecek... --------------- GÜNÜN SÖZÜ; Bir seçim yapmanız gerektiğinde; seçmemek de bir seçimdir. --William James