Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan engelli bir vatandaş, sınavı için geldiği Menteşe'de arkadaşlarının teklifiyle Kızıldağ Mesire Alanına gitti. Ancak, güzellikleriyle ünlü bu alanın engelli bireyler için erişilebilir olmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan Ali Peltek, sosyal medya hesabından isyan etti. Ali Peltek yaşadığı durumla ilgili şunları ifade etti: "Jüpiter'e ulaşacak "Duble Asfalt Yol " istiyormuşum gibi garipseyeceklerini biliyorum. Ama sosyal belediyecilik anlayışı gereği bir talebim olacak. Burası, işletmesini Menteşe Belediyesi'nin yaptığı, orman içinde bir kafe. Muğla'yı ayaklar altına seren bir manzarası var. İnanın, çok güzel. Sınav sonrası buluştuğum dostlarım; "Gel seni çok güzel bir yere götürelim!" diyerek, buraya getirdiler. Güzel lafının, az kaldığını gördüm, karşılaştığım manzara karşısında. Dediğim gibi, Menteşe Belediyesi'ne ait bir sosyal tesis burası. Fakat, Kamusal Alanda Erişilebilirlik kriteri göz ardı edilmiş. Tekerlekli sandalye ile gittiğimden, dört kişinin yardımıyla ulaşabildim işletmenin içine. Tam bir rezalet. Bu durumu yaşayacağımı, karga tulumba taşınarak, beni taşıyan insanlara yük olacağımı bilseydim, emin olun böylesi güzel manzarayı görememe pahasına gitmezdim oraya. Jüpiter'e kadar otoban yapın demiyorum size. İnsan olun, şu güzelliği yaşamayı dezavantajlı bireylere haram etmeyin. Yoksa, günü gelir mantalitenizden öperler sizi! Yeter arkadaş, sahte sosyal demokratlığınız, riyakar halkçılığınız ve dahi, kullanıp kullanıp attığınız kimi kavramlar."