Keçiboynuzu nedir? Keçiboynuzun faydaları nelerdir?

Forum Tanrısı

Administrator
Yönetici
Keçiboynuzu şifa arayanların tercihi. Doğal tatlandırıcı olarak kullanılan keçiboynuzu, kolektörü düşürmeden, sindirimi kolaylaştırma, kilo kontrolüne yardımcı olma ve antioksidan özelliğe sahiptir. Aktarlarda ve kuruyemişçilerde bulunan keçiboynuzu, ham haliyle, toz haliyle, veya pekmez gibi çeşitli formlarda tüketilebilir. Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde, Torosların eteklerinde yetişen keçiboynuzu yaz ayalarında yeşilimsi bir çiçek açar. Boynuz şeklinde meyveleri olan keçiboynuzu, bu yüzden böyle adlandırılır. Meyvelerinin içerisinde de çekidekiler bulunur. Keçiboynuzunun faydaları;· Mide bağırsak hastalıklarına iyi gelir. Gçğsü yumuşatır, balgam söktürür ve bronşları boşaltır. Öksürük için de şifalıdır. · Süt emen çocukların mide ve bağırsak bozukluklarında kullanılır. · Kansızlığa, unutkanlığa, kilo vermeye faydalıdır. · Keçiboynuzu, etkili bir enerji kaynağıdır. İçerdiği bileşenler sayesinde cinsel gücü artırma özelliğine sahiptirç Hareketli sperm sayısını ve spermlerin kalitesini çoğaltır. Bunların yanı sıra erkeklerde görülen iktidarsızlığa karşı da etkili bir kürdür. · Pekmez ile yenilindiğinde idrar söktürmeye yardımcı olur. · Su ile kaynatılarak siğillere sürüldüğünde geçirir. · Devamlı yenildiğinde basura iyi gelir. · Keçiboynuzu kurutulup çerez olarak da tüketilebilir. Yaprakları ve dal kabuklarrı da kurutulup, su ile kaynatılarak kullanılabilir. · Keçiboynuzu kurutulup çerez olarak da tüketilebilir. Yaprakları ve dal kabukları da kurutulup, su ile kaynatılarak kullanılabilir. · ‘Harnup’ ismiyle yapılmış pekmezi şifalıdır.
 
Üst